КОМПАНИЯ

От 1984 г. Oikos произвежда екологични бои и мазилки без токсични вещества, за да гарантира комфорт в помещенията. Характерно за нашата философия е изразената чувствителност към една устойчива култура, която се изразява в съзнателно използване на естествени суровини и повторно използване в производството на естествени производствени отпадъци, като камък, мрамор, травертин.

 

Непрекъснатото внимание към научните изследвания и иновациите ни позволи да реализираме ексклузивни проекти, които съчетават уважението към италианската декоративна традиция с разработването на високоефективни решения. Изследваме винаги нови материали, обработки и довършителни покрития, за да отговорим на техническите и декоративни изисквания на всякакви видове интериорни и екстериорни повърхности.

 

През 2011 г. с концепцията за „Цвят и материя“ създадохме нова система за декорация, която днес е много имитирана. Резултатът е голяма колекция от екологични дизайнерски бои, които са в състояние да възпроизведат същия естествен материал по повърхностите, използван в миналото, като гарантират устойчивост на износване, на цвета и продукта.